I don't care if Monday's blue..

Måndag igen och ny vecka med föreläsningar om korttidspsykoterapi, seminarium och någon gruppövning. Jag känner mig rätt motiverad, efter att ha åkt från Hissjö vid sjutiden i morse direkt till Iksu. Har nog aldrig sett gymmet så tomt. Måndag morgon är tydligen en bra dag att träna om man inte vill trängas med en massa folk.

Helgen var lugn (som de visserligen har varit i flera månader nu men det är skönt). I fredags var jag och A och åt indiskt på Gandhi och sen gick vi en stund på stan men båda tröttnade fort på allt folk. Åkte till landet istället. Såg nyaste Wallander-filmen, riktigt bra var den. Lördag umgicks vi med hans kompisar, det var trevligt att träffa dem. Söndag var seg, åkte hem och pluggade med M och S. Sedan tillbaka till A och så såg vi "Mord i sinnet". Älskar den serien och han är så duktig Robson Green :)

Jag har blivit en frekvent besökare på Isabella "Blondinbella" Löwengrips blogg och jag måste faktiskt säga att jag tycker att hon har utvecklats och blivit en ganska medveten dam för sina blott 19 år. Alltså, visst hon stavar som en kratta ibland men hennes inlägg är för det mesta intressanta och jag tycker att hon gör det bra, att driva en stor blogg och företag. Det är nog inte det lättaste. Tacka vet jag hennes blogg istället för en tjej som kallar sig för Kissie. Pantad utseendefixerad bimbo är de tre orden som beskriver henne bäst. Fy fan. 

Nu ska jag göra mig en stor kopp kaffe och äta vaniljyoghurt med branflakes. Mio ska få springa av sig också, han stampar lite missbelåtet i buren.

-  *  -

Dagens bild

Bara för att han är så söt :)

21:a oktober

Idag blev det en sovmorgon, var så himla trött så det var lika att sova. Klev upp vid 10-tiden och sitter nu med morgonkaffet och väntar på att äggen ska bli klara. Har blivit helt besatt av knäckebrödsmacka med ägg på. Det är ju rätt nyttigt också.

Dagens planer är att plugga fram till tvåtiden åtminstone. Sedan borde jag verkligen ta mig ner till skolan och Psykologmottagningen för att lämna in alla papper (journaler m.m) men jag tror att det får bli i morgon. Skönt att plugga hemifrån.


Himlen var så vacker igår när det skymde, så jag var tvungen att ta en bild:
Och en puss igår på lille Mio (som ser måttligt road ut stackaren):


Så här blev det

Min kvartersvärd var och satte upp gardinfästen till slut, men det visade sig sedan att mina gardinstänger naturligtvis var för långa. Och gardinstänger som egentligen ska vara standard hade den förra hyresgästen helt fräckt plockat med sig. Så vad göra? Jag fick improvisera. Tog det ena silvriga fästet samt ett svart från en annan stång, plockade isär stängerna och hängde upp gardinerna. Den ena delen av stången sticker alltså ut en bit och gardinerna hänger inte helt bra, men äh, det får duga för nu. Min kära granne och klasskamrat L skulle kolla om hon hade några hon inte behövde. Annars får det vara så här.

Nå, så här ser det i alla fall ut:

Fint va?


Måste bara visa en bild på mitt nya duschdraperi, tyckte det var så gulligt:
Nu ska jag försöka bli av med min huvudvärk, sedan ska jag på affären och handla lite mat. Syster skulle eventuellt komma hit och äta.

Hejs!


20:e oktober

Vaknade tidigt idag igen, men då gick jag också och la mig kring halv tio tiden. Rätt skönt att ha en dygnsrytm för en gångs skull, sen får man ju se hur länge den varar förstås.

Dagens planer är följande, i nämnda ordning:
Träning
Plugg några timmar - ska läsa om terapeutisk hållning vilket är riktigt intressant
Städning efter att målaren varit här och fixat till en liten vit rand som är kvar på den grå tapeten

Kvällen är ledig och än så länge oplanerad. Får se vad det blir!

Nej, nu ska jag ta mig mot Iksu.Uppe med tuppen

Jag vaknade kl 04.20 och kände mig hur pigg som helst. Tyckte ändå att det kändes lite väl ambitiöst att kliva upp redan vid den tiden när man inte börjar förrän kl 13. Så jag ringde darling som precis kommit hem från jobbet och vi pratade en stund. Sedan försökte jag somna i ungefär 45 min men gav upp vid kvart över fem och klev upp istället. Och det är så skönt att kliva upp tidigt, åtminstone när man inte behöver stressa. Till och med min lilla Mio som i vanliga fall är pigg låg och sov i sin bur, men vaknade till när jag gjorde kaffe.

Måste bara säga att jag är så otroligt nöjd med mina tapeter. Det känns så fräscht och fint här i lägenheten :) Nu fattas bara gardiner, kanske nya mattor och lite tavlor.

Ska ta lite bättre foton sedan när jag fått upp gardinerna, men här är en bild på köket i alla fall: Den grå väggen är lite mörkare än den ser ut här, gillar den jättemycket!
Vardagsrummet, ljust och fint:
Och till sist hallen som fick en ljus tapet med blommigt mönster:
Ja, jag är mycket nöjd som sagt. Nu ska jag ta på mig träningskläderna och cykla till Iksu. Den första snön föll i natt så man får hoppas att det inte är halt ute.

Ha en bra dag!

Till minne av min älskade Max


MAXIMILIAN "MAX"
6:e juni 2007 - 9:e oktober 2009

"Sometimes I just hold you
too caught up in me to see
I'm holding a fortune
that heaven has given to me
I'll try to show you
each and every way I can
Now and forever"


8:e oktober 2009

Nu mamma och de få andra som tittar in på bloggen ibland, här kommer en uppdatering.


Min nya hårfärg:

  

 

Och lite bilder på lägenheten, som den ser ut nu:

 

  Och så en bild på mig och A, visserligen suddig men..
When you were young

Jag bara älskar The Killers!

RSS 2.0