Kräftskiva, Lady och rött hår

Det har varit helt underbart att få vara hemma några dagar. I onsdags åt vi kräftor hos Sandra och S-E. Emma hade gjort paj med västerbottensost som smakade helt gudomligt gott :) Sandra och jag (mest Sandra, jag hjälpte mest till) bakade en jordgubbsmousse-tårta som blev riktigt lyckad. Kvällen var jättetrevlig, det var roligt att sitta och surra på om allt möjligt. Drabbades dock av akut matkoma efter att vi ätit. Det var så himla gott!

Vår Lady har blivit en gammal dam. I går fyllde hon 11 år. Så här ser det ofta ut när man ligger kvar i sängen lite extra länge:Hon är så mysig vår gumma.


I går var jag till frisören och blev rödhårig. Det kostade skjortan men jag blev rätt nöjd. Enda är att det är aningen ojämnt så jag går nog tillbaka dit så får hon fixa till det.
23:e augusti 2010 - hemmahemma

Bestämde mig för att åka hem till Tornedalen några dagar. Riktigt skönt att vara hemma.
Nedan ser ni en bild på mig i farmors kofta, den är varm och skön att ha hemma :)


Den här fina 70-tals bordslampan fick jag av min snälla far, tror den kommer att passa fint i min lägenhet. Den är ju originell så risken minskar att någon har en likadan :)Namedropping

Jag är en sån indiemusik-fantast. Band som:

Arcade Fire
Arctic Monkeys
Beta Band
Beat Happening
Death Cab for Cutie
Florence and the Machine
Interpol
Imogen Heap
Sufjan Stevens

får mig verkligen att älska denna musikgenre. Det är oförutsägbart, melodiskt och berör en ända in i hjärtat. Och det finns verkligen något för alla.

-*-

Kvällen


Du och jag och havet.

Igår var jag och A ut till Holmsund och vandrade ut på piren. Det är något väldigt speciellt med havet, jag blir alltid rofylld när jag sitter en stund och betraktar det. Vindkraftverken var riktigt häftiga att se, de är så enormt stora! Tack A för en underbar dag!

I arla morgonstund

Tidig morgon för en gångs skull (okej, kvart i åtta men jag har med möda kravlat mig upp kring 12-tiden den senaste tiden, så detta kan ses som en bedrift). Känns skönt att komma upp i tid faktiskt. Förutom den nackspärr jag ådragit mig igår, det gör förjävla ont. Kan man träna bort den? Lyssnar på Morgonpasset Sommar men det är inte samma sak som Morgonpasset. Längtar tills Martina, Kodjo och Hanna förgyller mina morgnar igen.

Det är tisdag, men känns som måndag. Fascinerande hur man lyckas blanda ihop dagarna när man inte jobbar eller har skolan som rutin. Visserligen pluggar jag, men det är en nätbaserad kurs i kreativt skrivande som mest känns kul, soft och inspirerande. Helt klart en hit.

Idag får jag efterlängtat besök av min kära F med sambo, de är på väg söderut och skulle titta in på en kopp kaffe. Det är ju sista gången jag får se henne med bebben fortfarande i magen :)

Jag ska dricka min andra kopp kaffe och se om jag kan få till en dialog mellan mina två motsatser till karaktärer som tillhör den tredje skrivuppgiften i kursen.


RSS 2.0