Helgen

= Mat, lite vin, Fable II, Paranormal Activity II, promenader, vårväder, Sveriges mästerkock, kaffe, stan etc. 


Fullt fokus på Fable II - Min finaste H



Puss, puss hjärtat mitt <3






Laura vs äckelvirus: 1-0

Igår fick min dator ett virus som heter System Tool 2011. Datorn blev helt knasig och seg och massa varningar kom upp. Vad gjorde jag då (efter att jag panikat lite och svurit X antal ggr)? Jo, köpte ett (tyvärr inte jättebilligt) grymt effektivt program som skyddar mot trojaner m.m och vips så var det borta. Puh! Avinstallerade också McAfee's så kallade antivirusprogram. Sämre skit får man leta efter!
Idag är det föreläsning om något jag inte minns just nu. Har med testning att göra i alla fall. Jag är egentligen alldeles för trött men känner att jag borde gå ändå. Får köpa kaffe så man håller sig vaken.
-*-

Å så vare måndag igen

Ny vecka, nya tag. Det känns som att det kommer att bli en stressig vecka med en massa plugg. Fast vetskapen om att jag haft finaste helgen tillsammans med kärleken i mitt liv kommer att få mig att orka ta mig igenom den. (Lång mening, det där) :P

Nu borde jag kliva upp ur sängen och dricka Zoega's Dark Temptation. Halvfånigt namn på ett mycket gott, starkt kaffe.

Världens finaste rosor

Fick jag av min H idag. I morgon firar vi en månad :)
Jag är så lycklig.
Visst är de vackra? Det står väldigt vackra ord på kortet, men dem behåller
jag för mig själv :)

Dagens sanning.

Jag är alldeles otroligt jätteförälskad i min fina H.

Dagen går i irritationens tecken

Denna tisdag är fröken Fors inte på sitt vanliga (hmm) solskenshumör. Listar här de 5 bidragande orsakerna: 

1. Jag missade ETT obligatoriskt handledningstillfälle förra veckan då jag låg hemma i hög feber och snorade. Inte tipptopp att bege sig iväg till skolan med andra ord. Idag hade jag handledning igen och då delar handledaren ut en KOMPLETTERINGSUPPGIFT för att jag varit frånvarande. Höll på att förlora talförmågan men fann mig snabbt och tog emot papperet där jag bland annat läser följande: 

När en studentterapeut är frånvarande från den obligatoriska handledningen oavsett skäl så skall studenten skriva ett PM med reflektioner över det som hänt utifrån ramarna. Som vägledning för denna kompletteringsuppgift ska den studerande reflektera utifrån följande aspekter: 

1. Hur blir det för verksamheten, dvs. klientsamtal en gång i veckan? 

(---)
b). Hur blir det för de medhandledda och för handledningen? 
c). Hur ska den enskilde studenten kunna "reparera" sin frånvaro? 

Alltså, vilken jävla smörja! Jag förstår ju naturligtvis att det inte är bra att man är borta, men man kan ju för tusan inte rå för att råkar bli sjuk. Ansvarig lärare är en närvaro-Hitler och totalt osympatisk norrbottning (tyvärr kommer han från vackra Luleå, blä!) vilket bidrar till min irritation. Han kan som inte förstå att man ibland inte har något annat val än att vara borta. Fattar ju inte den sista frågan ens, vadå reparera? Jävla skitskalle är han. 


2. Att jag missade tentan pga influensan och nu måste plugga till den samtidigt som jag har påbörjat en ny kurs i neuropsykologisk testning med massa hemska grupparbeten. Stresspsykos!


3. Att jag äter onyttigt på veckorna. Jag måste börja träna igen så fort jag blivit helt frisk.


4. Att rostbrödet, pålägget och smöret tog slut idag och det känns överjävligt jobbigt att behöva gå till affären.


5. Att jag blir svettig så fort jag ska promenera, även om jag går i lugn takt.
Ja, det var de fem sakerna som stör mig mest just nu. Vad trist att vara på så kasst humör, men förhoppningsvis blir det bättre snart. Ska färga håret ikväll iaf, lite roligt får man ha iaf ;P

Fredag 14/1 - 11


"Som att låta drömmarna ta fart
nån natt på väg från replokalen
Det var så det var
Som att röka hemrullat i smyg
på rasten, bakom gympasalen
Det var så det var

Du gick sakta nerför gatan
Vi hade inte bråttom hem
Och jag vände mig om ibland
för att få en skymt av dig igen
Det var så det var

Som om stämningen fanns kvar
när mörkret lagt sig dunkelt över stan
Som en känsla i förvar
Som i trans blev jag harmonisk och human
Du var mitt hem och min oas
Du gav mig gåtorna tillbaks
Du gjorde mig lycklig och förvånad

Som att få nog och ta sig hem
Längs med rälsen över slätten
Det var så det var
Som att våga ropa hej för tidigt
Som att vissla i vinjetten
Det var så det var

Du gick sakta nerför gatan
Och det mörknade och blev kallt
Men jag hade din värme kvar i ryggen
och jag såg dig överallt
Det var så det var

Som om stämningen fanns kvar...

Som att få nog och ta sig hem
Längs med rälsen över slätten
Det var så det var

Som om stämningen fanns kvar... "
-*-

Snart en veckas influensa + halsont

Fy sjutton alltså. Insjuknade på fredag eftermiddag i hög feber plus en förhatlig värk i kroppen. Influensa, som jag alltid brukar få varje år. Nåväl, sen gick halsen sönder totalt och det gjorde extremt ont att svälja till och med vatten. Vårdcentralen i tisdags, proverna visade inte på streptokocker (dvs. halsfluss). Med andra ord virus = egenvård. Blää! Så jag fortsatte äta Mucoangin, ta smärtstillande och dricka varmt. Vissa perioder kändes det som att jag ville skära bort hela halsen.
Idag är det åtminstone bättre och det gör inte alls lika ont i halsen längre. Men förkyld är jag och matt i kroppen. Ska inte skriva tentan i morgon bitti heller, satsar på att göra den i februari istället.
Tack till min älskling som bistått mig med halstabletter, alvedon, nässpray och glass (och sitt fina sällskap). Det är kärlek, det :)
-*-

musik.


Aimee Mann, Arcade Fire, Arctic Monkeys, Antony and the Johnsons, Anna Ternheim, Bedroom Eyes, Belle & Sebastian, Bob Hund, Bon Iver, Bo Kaspers Orkester, Christian Kjellvander, Coldplay, Death Cab for Cutie, Deportees, Dimmu Borgir, Eels, Feist, Florence + The Machine, Fläskkvartetten, Foo Fighters, Goldfrapp, Goo Goo Dolls, Imogen Heap, Industri Royal, Interpol, Iron & Wine, Jakob Hellman, Jens Lekman, Kate Bush, Kent, Lars Winnerbäck, Madrugada, Magnet, Markus Krunegård, Moonbabies, Morrissey, Mumford & Sons, Mylene Farmer, Nicolai Dunger, Nick Drake, Pearl Jam, PJ Harvey, Phoenix, Radiohead, R.E.M, Rubyhorse, Sia, Sigur Rós, Shout Out Louds, Some Say Leland, System Of A Down, The Audreys, The Decemberists, The Frames, The Hidden Cameras, The Magnetic Fields, The Perishers, The Postal Service, The Radio Dept., The Smashing Pumpkins, The Smiths, The Temper Trap, Tiger Lou, Tom Petty, U2, Vienna Teng mfl. 


Två förkylda typer


The Suburbs

Idag fick jag en helt fantastisk julklapp av min finaste H: Arcade Fire - The Suburbs vinylskiva! :) Som jag har suktat efter den i flera veckor. Du är den bästa darling, verkligen den allra bästa. TACK, tack, tack! [för tusende gången]. 







[ Och skivan är helt underbart bra. Vinylen kommer att bli fin på min tavellist, bredvid Ingen soldat-tavlan och värmeljusen ]

Tenta suger

Japp. Omotiverad är bara förnamnet. Gör ju inte saken bättre direkt att jag pluggat på cerebrala assymetrier igår och den föreläsningen ska tydligen inte vara med på tentan hörde jag av en klasskompis. WHAT? Irriterande. 

Så här tycker vi om tentan: 




Ser kul ut va? Lättförståeligt :P Hmm...



Nej usch vad jag gnäller. Idag ska jag försöka sitta ett par timmar i alla fall. Sen får jag pussa på finaste. Ser fram emot det, mycket :)
-*-

En riktigt mysig helg

Har jag haft med min älskling. Vi var hundvakt åt Smulan fredag till lördag och så här såg det ut igår: 





Myyys :) Hon är gosig, Smulisen.


Riktigt skönt att bara se film och ta det lugnt. Har sett en del av serien Criminal Minds också och det är verkligen en bra serie. Måste se mer :)
Nu ska jag laga mat och kanske plugga lite innan jag ska iväg till Berghem. Morden i Midsomer blir det ikväll, kul.
-*-

RSS 2.0