Prioriteringar och varför det är stressande

Jag har ju en tendens att vilja hinna med allting men märker att jag inte mår bra av det. Som att åka till Tornedalen krockar med valpkursen och att vi missat ett tillfälle redan pga av att vi var förkylda. Valpkursen är ju sjukt viktig men det är det att åka hem också, jag kommer inte att åka hem ens över jul så det känns himla viktigt att fara hem. Men det är just det där med att prioritera vad som är viktigast och vad man för tillfället allra helst vill som är upphov till så mycket stresskänslor. Att missa två tillfällen på valpkursen gör mig ju inte till en dålig hundägare men mina automatiska negativa tankar (för att använda ett KBT-uttryck) är just: "Du är en jättedålig hundägare, du tänker inte på vad som är bäst för din hund" etc. Och att bryta sådana tankar är inte lätt, men det går. Det tar säkert lång tid och är en process men det går ju.. Ett steg i rätt riktning är väl att ha börjat stanna upp och fundera över vad som händer egentligen.


I dag är jag lite krasslig i form av att huvudvärk och magont. Kände det redan igår på jobbet och tänker kurera mig hela dagen för att kunna fara hem i morgon. Ser framemot några dagar i stillhet, med hundar och mycket tid utomhus (om vädret tillåter). Bada bastu, äta gott och bara umgås med familjen känns väldigt välbehövligt just nu.
Världens finaste Robin.

En fredag på Lindell.

Med analysdelen av C-uppsats. Jag tycker fortfarande, efter snart fem års universitetsstudier att det är svårt med koppling av teorier till det praktiska vi gjort. Samtidigt är jag lite för slö för att verkligen sätta mig in i det vilket resulterar i halvdant arbete, eller iaf något jag inte är nöjd med. Hoppas och tror att det blir annorlunda med examensarbetet. Det har man i alla fall valt själv vilket borde öka motivationen och således förstärka resultatet. Möte med eventuell handledare på tisdag nästa vecka. Spännande!

På hemfronten är det sedvanlig rutin i det att H är hemma med Robin, jag kommer hem kring middagstid, trött och sliten. Vi lagar mat, äter och sedan går vi ut med Robin. Efter det slocknar jag och Robin, han ligger på min mage och sover. Vaknar en dryg timme senare, ser något på tv och somnar igen kring 23. Jag har lite svårt att acceptera att det numera är mörkt vid 15-tiden. Samma sak varje år, men det påverkar min energinivå. 

Mitt löfte till mig själv inför helgen är att inte plugga något på åtminstone halva lördag och hela söndag. Därför kom jag till skolan kl 8 i morse, ska försöka hinna göra bort allt plugg. Inväntar Anna som kommer och pluggar tillsammans med mig om en halvtimme drygt. 

Trevlig helg allihop!

RSS 2.0