På önskelistan

Ja, dessa fantasiskt söta prylar skulle tomten (aka mamma och pappa :) gärna få komma med till mig, samtliga från www.bluebox.se. Kika gärna in där, finns hur mycket fint som helst! Tackar Sussi (http://sofuckt.blogg.se) för tipset!

 


         

Välfärd, för vem?

Slår på tv:n och följer en debatt i riksdagen som handlar om Alliansens revidering av sjukförsäkringen samt arbetslöshetskassan. Äcklas av hur lönnfeta moderatgubbar står och mumlar osammanhängande svar på vänsterns frågor om sjukförsäkringen och A-kassan. Kan för allt i världen inte förstå hur det kan vara mer humant att sänka A-kassan, att de som blir av med sitt arbete inte ska kunna få ut en skälig ersättning, som åtminstone gör så att de klarar att leva ett värdigt människoliv. Vår högerregering säger just detta, att det måste ske drastiska förändringar, just för att människor ska slippa hamna så långt ner på samhällsstegen att de blir av med sitt arbete. Fine, men VAD händer då man faktiskt blir av med det då? Är det rimligt att man då ska få ut så lite pengar att man inte klarar sig? Och VAD händer då man faktiskt blir sjuk och måste sjukskriva sig? Ska man då straffas dubbelt (utöver den skam och ångest det ger att inte kunna arbeta fast man vill) genom att man inte får ut ersättning? Regeringen verkar bedriva någon slags häxjakt mot i deras ögon arbetsskygga invånarna i detta så kallade välfärdsland. Jag säger inte att vänsterblocket kanske skulle ställa allt till rätta, men de skulle åtminstone inte sparka på de som redan ligger. Politisk ideologi är för mig synonymt med människosyn, och jag kan för allt i världen inte gå med på en sådan människosyn som Alliansen bedriver. Nej, vakna upp människor och RÖSTA RÖTT i nästa val!

Min puls just nu är något utöver det normala, just beroende på att det finns så mycket man skulle kunna göra. Irriteras så oerhört över att regeringen försöker rättfärdiga ett förtryck av människor, ett avskiljande och klassificerande av människor. Fy fan :/

Planerna för idag är att (förhoppningsvis) skriva klart min inlämning om feminism. Tröttnar dock på genusperspektivet, på upprepningarna om mäns förtryck av kvinnor, fast klätt i olika versioner och ord. Feminisim är bra, men det blir rätt ensidigt att bara tala om att kvinnor är förtryckta.

Ska laga lunch nu, är riktigt hungrig så jag måste äta innan jag kan sätta igång.

Linkan foton

Ja, här kommer lite bilder från min fina vistelse i Linköping. Resten kommer att finnas på www.facebook.com


                                       


                                                                       

           


MorronZoo och julmust

Ovanstående bestod min morgon av. MorronZoo gör så att jag tar mig upp åtminstone. Har blivit smått beroende av julmust minst sagt, det är ju bara så gott! Två knäckebrödsmackor med ost fick jag också ner, nu får man snåla med lyxbrödet (Polar extrem) då studentkassan sinar. Nåväl, jag lyckades likt förbannat somna om kring kl 09.00 och tog mig inte upp förrän kl 11.00. Känner en annalkande förkylning (igen!) Jag har verkligen kasst immunförsvar, Ska jobba kommande helg så jag kan inte bli sjuk nu.

Nu sitter jag på Humanisthuset och ska skriva om feminism. Bestämde mig för att inte gå på seminariet så jag får lämna in en individuell skriftlig rapport istället. Piece of cake!

Saknaden är stor idag för övrigt..


Viva la vida

Mmm. Coldplay är riktigt bra.

Söndag idag och segheten hänger fortfarande kvar. Har haft världens bakis hela gårdagen, usch och fy. Blev lite... ja överförfriskad i fredags så att säga. Hade varit trevligt om man ens tagit sig in på Scharinska, men icke.

I dag ska jag på IKSU och köra ett gympass. Sedan blir det att läsa lite inför morgondagens föreläsning som jag tror handlar om sexualitet.

Tack J för allt :)


En uppdatering kanske vore på sin plats?

Så väldigt länge sedan jag sist uppdaterade bloggen min. Skulle ju lägga in lite bilder från min vistelse i Linköping, men det får jag göra nästa gång. I kväll finns inte riktigt den orken som krävs. Har haft fina dagar hittills, antar att man kan säga att jag är lite enkelspårig och dedikerar min tid åt en mycket betydelsefull person som numera finns i mitt liv. Jag är väldigt glad över det vilket bidrar till de små leenden jag allt som oftast nu syns med. Men det är mycket härligt.

Förutom ovan nämnda sysslar jag mest med att försöka komma igång med träningen igen, bekämpa trötthet som alltid infaller sig i månadsskiftet oktober-november, försöker komma igång med någon slags bokläsning men landar i en postmodern ångest istället. Det finns för mycket jag vill läsa: Foucault och Vansinnets historia framförallt, men även böcker av Baumann och kanske lite Bourdieu. För er som inte är insatta så är ovanstående framstående teoretiker inom sociologin. Beträffande ren skönlitteratur skulle jag gärna läsa lite av Elfriede Jelinek. Nåja, måste ju börja någonstans.

I morgon seminarium om sociala kategoriseringar; Etnicitet. Jag börjar tröttna något så oerhört på dessa seminarium som är dåligt strukturerade, vi är alltid indelade i grupper varav varje grupp ska genomföra en typ av redovisning innan seminariet avslutas med en allmän diskussion "där alla seminariedeltagare är aktiva". Kruxet är bara det att vår lärare i detta moment inte verkar vara kapabel till att disponera tiden på ett sådant sätt att det faktiskt FINNS tid för diskussion. För det är ju ändå diskussionerna som ger något, inte diverse meningslösa redovisningar om sammanfattningar av bokens kapitel. Ett slags komprimerat dravel om saker man ändå kan läsa sig till. Nej, diskutera samhället och samhällsfenomen istället. Det skulle mycket väl kunna diskuteras ur flera perspektiv, jag är inte kritisk till teorierna direkt utan det är själva upplägget (eller bristen på det kanske) av kursen som stör mig. Usch. Nå, ska inte tråka ut er mer med det.

Helg är det också snart. Jag har fortfarande tisdag i huvudet. Kan inte för mitt liv förstå att det är fredag i morgon. Planer inför helgen är inte särskilt storslagna, möjligtvis umgänge med psykologgänget i morgon eller på lördag. Troligtvis (och förhoppningsvis) umgänge med föremålet för min enkelspårighet och kanske fortsättning på Twin Peaks? Har införskaffat hela serien och är mycket spänd på att se den. Pilotavsnittet var åtminstone riktigt intressant.

Nej, jag ska bege mig till förrådet och leta upp mina vinterstövlar. Känns som att det kan vara dags att använda dem, med tanke på den ökande kylan.

Adíos!


Tornedalska på vift

Japp. Har spenderat fyra underbara dagar hos F, N och lill-H i Linköping. Har varit helt fantastiskt! Och Linkan
är en jättefin stad. Nu sitter jag på Ybuss på väg till Umeå. Grymt med trådlöst nät. Återkommer med bilder och en utförligare summering av denna fina resa :) Måste stänga ner datorn, spara batteri..


RSS 2.0