Te och scones

Mmm. Riktigt gott såhär en lördagkväll. Min helg är som ni märker, väldigt lugn. Var på stan idag och kollade lite saker, men det var så himla mycket folk så jag blev alldeles stressad. Stan på lördagar är inte att rekommendera för den som inte vill trängas.

Max har precis ätit kvällsmat (en halv morot) och ligger nu och vilar. Söta troll!

Igår var jag på Iksu för första gången på länge, det var skönt men kände att jag inte är i form alls. Man tappar mycket på någon vecka. Hade tänkt träna i morgon men får se om jag hinner innan jobbet kl 14. Vore skönt att sova ut ordentligt också. Av någon outgrundlig anledning vaknar jag av mig själv (eller möjligtvis av Max som rumstrerar om i buren) kl 7.30. Inte så kul på en lördag eller söndag. Ja, i morgon är det alltså jobb åt Veolia transport. Det lär ju vara etremt mycket resenärer med tanke på att det är söndag och dessutom löningshelg. Nåja, det går nog bra. Vi lastar linje 100 full, sen drar vi så får förstärkningsbussarna ta resten. Det brukar lösa sig.

Känns tomt här i Umeå nu... fy för jobb och skola som stjäl tid. Skulle hellre vara i Skellefteå... Nåå, sånt är livet!

Nu ska jag fortsätta äta mina nybakade scones och vänta på samtal från F.

Hoppas ni har en trevlig helg allihop!

Skellefteå t.o.r

Ja. Spontanåkte till Skellefteå igår kväll för att träffa N. Smidigt med buss, man kan plugga samtidigt. Dock har jag rätt mycket kvar att plugga inför seminariet i morgon (ack dessa seminarier) så det blir nog att sitta uppe hela denna natt och läsa samt sammanfatta artiklar. M fyller år idag så det blir lite mat och fika hos henne nu kl 19. Får nog tyvärr dra mig hemåt kring 21 och plugga :/

Har haft finaste dagarna hittills, idag var fantastiskt. Miss you already...

Ne, nu göra mig i ordning och sedan blir det Ålidhöjd nästa.

Sötisen

Max undersöker sitt nya hem, himla svårt att få bra bilder då han är i rörelse hela tiden.. men här är ett hyfsat bra foto på den lille sötnöten:


Yogi te

Sitter jag och dricker nu. Yogi måste vara det godaste märket på te tror jag. M hade en ännu godare smak än denna, nån slags choko chai latte eller nåt sådant. Grymt gott i alla fall!

Dagen har ägnats åt att läsa igenom artikeln om socialförsäkringar. Usch så tråkigt det är, även om det säkert är nyttigt att veta hur människors inställning till arbete påverkas av den grad av ersättning de får (t ex sjukersättning, a-kassa och så vidare). Men det kan inte riktigt engagera mig, tyvärr. Ska åtminstone sammanfatta min del av artikeln nu, för i helg vill jag vara ledig. Mycket trevligare saker har jag planerat! Efter att ha läst så for jag och min vän T på stan, köpte skor på Skopunkten och åt på Max. Hade en väldigt trevlig eftermiddag med honom, med mycket prat och skratt.

Ne, off to the article. Bye for now.

En ulv i kaninkläder?

Lilla Maxipaxi, han är så söt men lever om på nätterna. Himla irriterande. Å andra sidan kommer jag ju upp tidigt och hinner plugga rätt mycket på morgnarna samtidigt som jag kan äta frukost i lugn och ro. Kanske han skulle få heta Dexter istället, eller vad säger du F? ;P


                                                                         Ser han inte lite "mördarkanin-aktig" ut?


Igår fick jag beröm för min blogg av mina föräldrar, det var trevligt att höra. Hoppas ni kikar in på daglig basis :) Ska bli bättre på att lägga upp bilder från vardagslivet (skolan, jobbet m.m).

Det ser ut som att jag får besök i helgen, hoppas verkligen att huliganen lugnat ner sig tills dess, annars kommer vi inte få någon sömn på hela helgen. Trevligt  med besök ska det bli i alla fall! : )

Nu ska jag återgå till att läsa Diagnosens makt (som för övrigt är oerhört intressant!) och kolla lite Morronzoo.Rix Morronzoo

Var faktiskt kul att kolla på. Man har ju en föreställning om hur det ska se ut i studion och nu fick man se det. Jag måste säga att det är riktigt underhållande, gör i alla fall mig piggare på morgnarna :) Synd dock att de endast sänder 2 timmar av 4 på tv.

Max har levt om hela natten, flyttat sitt "hus" som finns i buren, stampat m.m. Suck! Fortsätter det så kan jag inte behålla honom, Casper stampade nätterna igenom och det GÅR inte att sova i det oljudet. Känns tråkigt, men hoppas att det bara var en engångsföreteelse då han är på ett nytt ställe...

Idag ska jag till M kl 16 och gå igenom seminariefrågorna, borde kanske sätta fart med dem nu. Att jag är så ineffektiv, det är ju intressant på riktigt för en gångs skull. Sedan ska vi ta bilen ner på stan och hämta ut varsitt ex av "Diagnosens makt", den ska bli riktigt spännande att läsa. Handlar om hur man inom sjukvården är alldeles för snabb med att diagnosticera barn med ADHD, Tourettes osv samt hur det sparas inom vården m.m. Ett mycket aktuellt ämne!Max är här

Nu har han kommit, kaninkillen. Han var betydligt större än jag trott, men det är nog bara för att han har så mycket päls. Han har redan funnit sig tillrätta och ligger och vilar efter en lång resa.

Så här ser han ut:

Som ett troll alltså! Ska klippa honom lite sen tror jag.

Nå, godnatt med er!

Sunday bloody Sunday

Ja, nu sitter min lilla kaninkille på bussen (visserligen i bagageutrymmet då det var en extrabuss som ej hade allergiutrymme) och beräknas vara vid NUS kl 23.20. Då ska jag vara där och möta honom. Ska betala tjejen som transporterar honom också.

Fortfarande hängig och förkyld. Vilat mycket idag, och tittat på Svt Dokumentär via internet. Har kopplat tv-n till datorn så det är ju mycket man kan titta på. Debatt är en av favoritprogrammen. Intressanta ämnen de diskuterar och Janne Josefsson är nog lite av en favorit -nagel-i-ögat.

Jag ska nog ändå försöka skriva lite inför seminariet på tisdag, har dock hyfsat med koncentrationsstörningar då en sms-konversation är bra mycket mer intressant : ) Hoppas på besök till kommande helg...

I morgon sänder radioprogrammet  Rix Morronzoo live på tv, det måste jag faktiskt se. Lyssnar alltid på dem om jag är tidigt uppe, så det vore grymt kul att se hur det ser ut i studion. Så kolla gärna in det, mellan kl 07.25 och 09.00 i morgon måndag!

Nu ska jag läsa om Giddens, Bourdieu och Foucault.

Host host host

Vaknat för en stund sedan, kokade mig en kopp te på momangen. Blä för att vara sjuk, jag hatar det verkligen, får direkt depressiva symtom när jag är det. Äh, ska inte gnälla om det. Kaninen kommer ju i morgon, det ser jag framemot! Det är så mysigt att höra dem rumstrera om i sin bur. Det är liv, helt enkelt.

Dessa låtar spelas konstant på min winamp:
Darcy - I'm the one. Det är N's band, tycker de är riktigt bra.
Patrik Berglund - Vår vänsterman. Också ett band som N spelar med, texterna är fantastiska.
Foo Fighters - Best of you och Everlong. Dave Grohl, what more can I say? : )
The Alkaline Trio - Smoke. Hörde dem på P3 Rockster, skön rock.


Jag tror jag ska läsa lite om Foucault och hans sanning. Har seminarium på tisdag så jag skulle vilja känna mig lite förberedd för en gångs skull. Och han är nog bland de mest intressanta sociologerna vi får läsa om.Förkylning

Åh, så himla typiskt. Här sitter jag med världens förkylning. Snuva och värk i kroppen. Tänkte först sitta hemma ikväll men kände verkligen att jag inte ville vara ensam, man blir så deppig när man är sjuk. Istället blev det myskväll på Ålidhöjd, vilket var väldigt trevligt och mysigt. Psykologerna är de bästa, ever.

På söndag kommer min lilla kaninkille äntligen hit. Tänkte jag skulle åka ner på stan i morgon och köpa underlag till buren, sk papperspellets som inte skräpar ner lika mycket som sågspån. Nu tror jag inte att det blir så, lär väl vara halvdöd i morgon. Får köpa spån på Ica tills vidare, min vän A har lovat att skjutsa mig till djuraffären kommande vecka, han har bil så det blir smidigare att ta med sig alla saker. Ska bli så spännande att få hem honom och jag hoppas att han kommer att trivas hos mig.

Haft trevlig sms-konversation ikväll. Önskar att 13 mil inte vore 13 mil utan 0 istället. . .


Jag sitter här med en kopp honungsvatten och ska försöka sova snart, har inte ens Alvedon hemma. Hemskt.
Nåväl, sov gott!


Jag blir provocerad

Åh vad trött jag är idag, men måste sätta mig och läsa någon timme åtminstone. Föreläsningen om strukturfunktionalism var faktiskt rätt intressant, jag gillar ju samhällskunskap och det tangerade lite det området. Hyllade Mats i gårdagens blogg och han får en hyllning idag med, herregud så bra han är. Han gick bland annat igenom social stratifierningsteori vilket jag blev oerhört provocerad av. Den teorin grundades på 50-talet och var en slags bearbetning av Parsons samhällsteori. Stratifieringsteorin menar att samhällets högst uppsatta positioner innehas av människor med hög begåvning och att det är denna begåvning som styr hur samhället är uppbyggt. De mest intelligenta har alltså de bästa positionerna i samhället. Usch jag tycker det är så elitistiskt! "Brist" på begåvning är ju inte den enda orsaken till att en del inte väljer eller ens har möjlighet att studera vidare och bli akademiker. Och vad lägger man in i begreppet begåvning egentligen? Logisk-matematisk (den klassiska definitionen av IQ) är ju inte den enda typ av begåvning som existerar. Det finns språklig-verbal, spatial, emotionell och framförallt social IQ (det som i vardagstal brukar kallas för social kompetens).  Alla behövs i samhället och en människa med ett lågstatusarbete är inte mindre värd än en läkare till exempel. Tack och lov används inte denna teori i renodlad form och knappast i alltför hög utsträckning i dagens samhälle.

Nå, till någonting helt annat nämligen shopping. Fick mail om 50 % rabatt på valfri vara från H&Ms nätbutik, så jag var ju tvungen att beställa lite saker, detta var vad som inhandlades: 

                
Vill ha lite vidare och bekvämare jeans, får bara hoppas att de sitter bra, svårt när man inte kan prova innan. Nå, får skicka tillbaka om de inte passar. 


Nu ska jag renskriva anteckningarna från föreläsningen, lyssnar på P3 Rockster och det är så härligt med rock i alla dess former.


Solsken

Ja, både utomhus och i mig : ) En härlig helg har det varit, Scharinska i lördags med M, S och N vilket var jättekul. Blev livemusik, en massa Vanilla sky drinkar, röjande till bra rock och alternative musik. Bästa helgen på väldigt länge.

Seminariet idag gick nog vägen. Alla var lite nervösa då det var en typ av redovisning först och sedan diskussion. Mats, vår lärare är fantastisk, tycker han är så inspirerande och kunnig inom sitt ämne.

Nu ska jag läsa lite ur Ditt inre centrum av Marta Cullberg-Weston. Bokcirkel i morgon.

God natt på er!


Och han är min!

Suttit och pratat med F på msn, miss you darling : ( Linkan blir min nästa resa i alla fall. Om jag inte måste åka norrut och hämta hem min lilla kaninkille! Jepp, har köpt den vita teddydvärgväduren Russel. Känns bra och nu vill jag att det ska bli den 14:e sept snart så jag kan hämta hem honom! : )

Hade ett fint samtal med M idag, på Lindellhallen. Han fick mig att se saker ur ett annat perspektiv. Är såå glad över mina fina vänner, vad skulle jag göra utan er? You're the greatest there is.

Köpte en fin stickad tröja på H&M igår, såhär ser den ut:

Bilden är lite dålig, men den är rätt lång så man kan ha den som klänning. Tyckte färgerna var så fina! Skulle vilja köpa en pennkjol också, tycker det är så fint att ha en sådan till en vit blus eller så. Nåja, ska inte shoppa alltför mycket den här månaden. Något som jag dock verkligen skulle behöva är ett par jeans. Det är en bristvara för tillfället. Kanske kan hitta något fint i Linköping? F får tipsa mig om alla bra affärer ;)

Post Psykpub

Håhåjaja. Fest igår, vilket var rätt trevligt. Vi hade gemensam förfest med våra "fadderbarn" på Ålidhöjd, sedan bar det av till Origo för terminens första "Psykpub". Det är en tillställning för psykologstudenter vid universitetet och anordnas av vår studentförening: Psykologiska föreningen.

Nåja, tänker inte gå in på några detaljer om kvällen, utan nöjer mig med att konstatera att den innehöll både bra och dåliga inslag. Och idag mår jag som jag förtjänar, usch. Blir lugnt ikväll, men kanske utgång på Rex i morgon. Får se hur formen är. 

Nu ska jag läsa lite ur "Kärlek" av Dalai Lama.


RSS 2.0