Regnbågsbron

På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.


När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör, så kommer det till Regnbågsbron.

Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner så att de kan springa och leka tillsammans.


Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken, och våra vänner har det varmt och skönt. Alla djur som har varit sjuka och gamla blir återställda till hälsa och vigör; de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen, precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak, de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar.


Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.


Dess klara ögon är intensiva, kroppen börjar skälva. Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset, hans ben bär honom fortare och fortare. Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.


Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte, dina händer smeker på nytt det älskade huvudet,
och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur som så länge varit frånvarande från ditt liv men aldrig från ditt hjärta.


Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans........

 

-*-

Jag tycker att beskrivningen ovan är ett vackert sätt att tänka sig döden för ens älskade djur. Det är så jag tänker att Zorba, Casper, Max och Mio har det. Och också Lady, sen när hennes tid är kommen. Än så länge finns hon kvar hos oss, som tur är. Det känns skönt att veta att vi kommer att träffas igen någon gång, där vid regnbågsbron.

 


Kommentarer
Postat av: Henke

Åh så fint älskling, man blir rörd till tårar av den texten. Tycker det var en väldigt bra beskrivning. Opus springer också omkring vid Regnbågsbron.

pussar!

2011-02-28 @ 18:51:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0