The Max waygoing chocolate brown /yran-09

yes. har ju färgat håret chokladbrunt för ett tag sen. känns fräscht och rätt så här på sommaren.
och brännbollsyran 2009 är i full gång, har inte besökt den än men blir kanske en sväng i morgon. väntar på att N ska höra av sig så att vi kan kolla vad som händer på ålidhem. åh, jag är uttråkad och rastlös! i morgon ska jag iaf ut med två tjejer från termin 10, blir nog skoj. de är så trevliga :)

oh well, adios!


stannar upp en liten stund.

terminen börjar dra mot sitt slut. vi hade ett examinerande rollspel som vi spelade in idag. jag fick rollen som en av terapeuterna och det gick rätt okej. är nöjd för det är inte det roligaste att ha en kamera i ansiktet. intressant att få känna på yrkesrollen också.

sovstund på tänkta 30 min råkade bli 2 timmar istället, due to mental trötthet och många tankar. men istället för att säga att det var dåligt att jag sov så länge tänker jag vända på det och se till att det faktiskt var bra att jag sov. för jag sover inte alltid så bra på nätterna, ta tillfället i akt liksom.

och resa söderut nästa vecka. denna gång till norrköping. jag tycker om att vara på väg någonstans. att det är buss gör inget.

nej. kvällsfika och gordon's kitchen nightmares nu.


Laura ser Laura gå i terapi på måndagar

Ja, på In Treatment :) Och hon är vacker den kvinnan.

Plugg hemma idag, för trött för att orka vara i skolan. Dock sämre motivation här hemma.
Nå, ska väl gå det med.

Igår var jag på videokonferens med Noam Chomsky, direkt från Massachusetts Institute of Technology (MIT) i USA. B fick ställa en fråga till honom, var riktigt häftigt :) Chomsky är klassad som "fadern" av  modern lingvistik. Han är även politiskt aktiv, väldigt vänsterradikal om man ser till resten av USA som är högerstyrt. Han verkar vara en sympatisk och ödmjuk man, tog sig tid att svara på frågorna väldigt utförligt. De som anordnade videokonferensen var Utrikespolitiska föreningen här i Umeå.

Tillbaka till kaffekopp och ostmackor.


Brrap brrap på Aschanska villan

mmm, det blev det igår minsann. jag och B satt hos mig och drack vin, sedan gick vi till stan. intressant kväll sammanfattar nog mina tankar rätt bra. efterfesten blev på lilljansberget, trevligt med psykologer från termin 3 och 5 plus white russian. idag är det dock blykeps modell tyngre - knäckebröd och JOKK svart vinbärsdryck kanske botar den.

jag skulle egentligen ha strukturerat upp dagen betydligt mer med plugg och sådant. passande nog sänds de fem första avsnitten av "In treatment" i repris idag med start kl 14.35. för er som inte sett den kan jag verkligen rekommendera den! i korthet handlar den om psykoterapeuten Paul som behandlar sina patienter med stort kunnande. varje avsnitt är en session med någon av patienterna. helt klart sevärd, speciellt för en psykologstudent.

igår läste jag lite om lösningsfokuserad terapi och tanken är att jag ska fortsätta läsa om det idag. föreläsning i morgon om nämnda terapiform. väldigt intressant ska tilläggas.

nej, nu ska jag försöka resa mig ur stolen utan att det känns som att huvudet trillar av.


du gamla fria nord

dom tog det sista fyllot
på den sista permissionen
dom beslagtog hans sista ägodel
och släpade honom hårdhänt sen ner till stationen
dom sa: okej, stan är lugn nu
nu kan ni låta era söta, vita barn springa omkring
och dom kom ut ur sina gömmor
och dom såg sig runt, men dom såg ingenting

du gamla, fria nord
här på bästa sändningstid får vi ett välserverat styckmord
varför inte stänga av solen fort
för vi lever inte länge nog för att
rätta till allting dom gjort mot dig
rätta till allting dom gjort mot dig

högt ovanför gatorna i stan
delas piller ut mot flunsan medan nya planer smids
ja, dom stora männen har en ny plan
det är att kriminalisera symtomen medan sjukdomen sprids
och när jag vaknar
ömmar mina käkar och min panna svettas kallt
jag försöker hålla hårt i nåt
men jorden vill spricka, det är lava överallt

du gamla fria nord
här direktsänds varje våldtäkt, varje razzia, varje självmord
varför inte stänga av solen fort
för vi lever inte länge nog för att
rätta till allting dom gjort mot dig
rätta till allting dom gjort mot dig

ja dom tog det sista fyllot
på sin flygfärd på väg över plast och neon
dom släpade honom ner till stationen
och sa: du borde fatta bättre än att försöka rymma härifrån
själv åker jag ut på turné
och drömmer om pojken med guldbyxorna
men det är inte samma sak nu
när alla sitter bakom lås
utom knivarna och yxorna

rätta till allting dom gjort mot dig
rätta till allting dom gjort mot dig


en söndag.

klockan är halv tre och jag har hunnit tvätta och städa lite här hemma. har massvis med plugg att göra så ska åka ner på stan och göra bort lite ärenden, sedan sätta mig och läsa de där artiklarna. svårt att finna motivation till att göra kompletteringsuppgift när familjeterapin är så mycket mer intressant! vi har alltså börjat med det förra veckan, då vi hade psykologen och psykoterapeuten matz sparrman som föreläsare. underbart med en kliniker som lärare, det blir mycket mer återkoppling till "verkligheten". teori kan aldrig ersätta praktik, vilket en del universitetsrävar verkar ha glömt bort. nåja, inväntar ivrigt kurslitteratur. bokus är segare än segast :( 

lugn helg, bangade fest till förmån för filmkväll med E: "se upp för dårarna" som gjorde mig positivt överraskad och lämnade mig med en feel-good känsla. ikväll tror jag att jag ska se någon annan lättsam film. det är tillräckligt med det djupa och sorgliga i tillvaron, så filmerna får vara av det mer ytliga slaget.

nåväl, på med solglasögonen och ner till bussen.

dagens låt: du gamla fria nord med lars winnerbäck. som en lugnande, mildrande salva mot såren.


Den sista stunden

"Det gick en gammal odalman
och sjöng på åkerjorden.
Han bar en frökorg i sin hand
och strödde mellan orden
för livets början och livets slut
sin nya fröskörd ut.
Han gick från soluppgång till soluppgång.
Det var den sista dagens morgon.
Jag stod som harens unge, när han kom.
Hur ångestfull jag var inför hans vackra sång!
Då tog han mig och satte mig i korgen
och när jag somnat, började han gå.
Döden tänkte jag mig så."

(Bo Setterlind - Döden tänkte jag mig så)


Sommar i Linköping

Ja, snart har jag varit här i en vecka. Har en alldeles fantastisk vistelse och fascineras över hur vacker den här staden faktiskt är.  Det har varit riktigt sommarväder med 25 grader i solen, så man fått gå omkring i linne och kjol. Det var mycket välbehövligt för en glåmig tornedalska, har faktiskt blivit rätt solbränd.

I går fyllde jag år. Herregud, redan 23 år (!). Vart tar tiden vägen egentligen? Min fina F bakade en god kladdkaka och så såg vi Never been kissed. Michael Vartan alltså, vackrare karl får man då leta efter. Dock infann sig en besvikelse över Umeå-vänner som tycks ha glömt bort min födelsedag :/

Åh, jag längtar verkligen till sommaren! Göteborg i slutet av juni, då får jag träffa A från Norrköping förhoppningsvis. Och syster och se staden vid havet. Jag tror jag börjar tröttna på Norrland. Linköping lockar mig med sin charm. Det är ett val jag förr eller senare måste ta ställning till, att överge Umeå till förmån för Linköping. Logoped eler psykolog - båda yrkena är intressanta.

Inväntar F som är på kursintroduktion. Då ska vi förhoppningsvis äta lunch här i Key-huset.

RSS 2.0